ГоловнаПолітика

НАБУ завершило службове розслідування стосовно детективів з розслідування Bihus.info

Ідеться про керівника Головного підрозділу детективів і двох детективів цього підрозділу.

НАБУ завершило службове розслідування стосовно детективів з розслідування Bihus.info
Фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро завершило службове розслідування стосовно детективів, які фігурували в розслідуванні журналістів Bihus.info.

Про це повідомила прес-служба НАБУ в Фейсбуці.

"Зазначене службове розслідування розпочали 5 березня за ініціативою першого заступника директора НАБУ. На час його проведення директор НАБУ відсторонив від виконання посадових обов'язків трьох співробітників Бюро, згаданих у дипломатичному листуванні, оприлюдненому журналістами, а саме - керівника Головного підрозділу детективів і двох детективів цього ж підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що висновки розслідування передані Дисциплінарній комісії, яка буде приймати рішення про наявність у діях співробітників НАБУ складу дисциплінарного проступку. Про результати розслідування також буде поінформовано Державне бюро розслідувань і Нацагентство з попередження корупції.

Нагадаємо, раніше співробітники Держбюро розслідувань прийшли з обшуком у НАБУ у справі про корупцію в оборонній сфері.

ДБР почало розслідувати можливе отримання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері після публікації журналістського розслідування Bihus.info. Журналісти встановили, зокрема, що представники правоохоронних органів, включаючи Генпрокуратури, СБУ і НАБУ за хабарі закривали кримінальні справи проти керівників фірми "Оптимумспецдеталь", які, своєю чергою, пов'язані з сином екс-першого секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорем.

За даними журналістів, у "Оптимумспецдеталі" НАБУ мало свою людину - інформатора Євгена Шевченка, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів у цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram