ГоловнаПолітика

Адвокати Ложкіна: ГПУ порушила принцип політичної нейтральності

Колишній голова Адміністрації Порошенка не отримував повістки.

Адвокати Ложкіна: ГПУ порушила принцип політичної нейтральності

Публікація повістки колишньому голові Адміністрації президента Борису Ложкіну є спробою втягнути його в медійний скандал.

Про це йдеться в заяві його адвокатів, опублікованій у фейсбуці прес-секретаря Ложкіна Марії Попової.

"Поява імені Бориса Ложкіна в матеріалах розслідувань Генеральної прокуратури та публічне оголошення про підозру йому співробітником ГПУ, вочевидь, були задумані як приводи для медійних скандалів, і є абсолютно необґрунтованими. У цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і "повідомлення про підозру", неможлива. Ми переконані, що в наявності - особливий, вибірковий підхід до справи. Всі юридично значущі дії в цій справі замінені інтерв'ю і прес-конференціями, а анонсовані в медіа виклики, повістки й інші документи нашому клієнтові спрямовані або вручені не були", - вважають юристи.

У заяві йдеться, що законодавство не передбачає виклик за допомогою публікації на сайті ГПУ.

"Ми переконані, що метою публікації повістки, порушуючи всі мислимі процесуальні норми, було чергове винесення теми в публічну площину, привернення уваги ЗМІ для вирішення політичних завдань. Перед нами найяскравіша ілюстрація нехтування принципу політичної нейтральності прокуратури", - заявили юристи.

У Ложкіна впевнені, що звинувачення на його адресу надумані і будуть спростовані.

"При цьому, на відміну від сторони обвинувачення, ми будемо діяти винятково в рамках закону", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Ложкіну, а також колишній голові НБУ Валерії Гонтаревій і заступнику голови АП Олексію Філатову збираються пред'явити підозри у справі Сергія Курченка.

Прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик наприкінці травня уже намагався це зробити, але тоді в ГПУ визнали його підозри недійсними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram