ГоловнаПолітика

Суддя київського адмінсуду подав позов на Порошенка

Позивач обґрунтував це тим, що президент не видав указу про призначення його на посаду судді.

Суддя київського адмінсуду подав позов на Порошенка
Фото: Макс Требухов

Суддя Окружного адміністративного суду Києва подав позов проти Петра Порошенка про визнання бездіяльності глави держави. Про це повідомляється в прес-службі Окружного адмінсуду Києва.

Суддя збирається вимагати в президента видати указ про призначення його на посаду і стягнути матеріальну шкоду. Справу розглядатимуть у Касаційному адміністративному суді Верховного суду.

"Позивач обґрунтував свою позицію тим, що президент України протягом лютого-березня 2019 року, всупереч вимогам закону України "Про судоустрій і статус суддів", не видав указу про його призначення на посаду судді, що позбавляє його (суддю) права на працю й доплати за вислугу років", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 16 квітня на Порошенка подала до суду "Студія 1+1". У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними низку інформаційних повідомлень, які Порошенко озвучив у інтерв'ю в ефірі "Радіо НВ" 10 квітня.

Крім цього, "група 1+1 медіа" просить стягнути з Порошенка відшкодування моральних збитків у розмірі 1 млн гривень. На переконання медіагрупи, слова Порошенка в інтерв'ю "створюють в українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу має негативний, необ'єктивний та упереджений характер".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram