ГоловнаПолітика

Держдеп США висловив бажання співпрацювати з Зеленським

Раніше Трамп привітав Зеленського з перемогою на виборах.

Держдеп США висловив бажання співпрацювати з Зеленським
Фото: Council on Foreign Relations

Сполучені Штати готові надавати підтримку Володимиру Зеленському, що переміг у другому турі президентських виборів в Україні, і готові надавати підтримку в проведенні реформ в Україні.

Про це йдеться в заяві держдепартаменту США, поширеній в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо українців з проведенням виборів, які показують життєздатність демократії через п'ять років після революції 2014 року і через п'ять років після російської агресії, що неослабає", - наголошується в заяві.

У Держдепі США також вітають висновки, що містяться в попередній доповіді ОБСЄ щодо минулих виборів. "Вибори були мирні, конкурентні, а їх підсумок показує волю народу", - підкреслюється в ньому.

Також в Держдепі США висловили бажання співпрацювати з Володимиром Зеленським. "Ми чекаємо роботи з обраним президентом В.Зеленським, спрямованої на досягнення нашими двома народами мети безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України", - йдеться в заяві.

"США продовжують виступати в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів. І ми будемо продовжувати підтримувати Україну в той час, як вона приступає до важливих реформ", - підкреслюють в держдепартаменті.

Раніше спецпредставник державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що президент США Дональд Трамп привітав Зеленського з перемогою і пообіцяв подальшу підтримку Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram