ГоловнаПолітика

Філатов: ніяких повісток я не одержував

Публікацію повісток на сайті ГПУ заступник голови АП назвав "кашею з кулика в головах у співробітників прокуратури".

Філатов: ніяких повісток я не одержував
Фото: Макс Требухов

Заступник глави Адміністрації Олексій Філатов спростував виклик до Генеральної прокуратури для вручення повістки у зв'язку з розслідуванням злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

"Ніяких повісток, про які пишуть в пресі, я не отримував", - написав він у фейсбуці, назвавши публікацію повісток на сайті ГПУ "кашею з кулика в головах у співробітників прокуратури".

"Людина з сумним обличчям їде в Тель-Авів і Відень, а після повернення 28 березня оголошує, що він комусь щось направив поштою і Гонтарева, Ложкін і Філатов є підозрюваними. Потім хтось згадує, що підозру (виявляється!) треба все-таки вручити. Мозковий штурм призводить до висновку про необхідність виклику всіх трьох "для вручення повідомлення про підозру". Думати - це корисно. Багато так прямо і говорять: "Думай (те)!". Але деякі думають тільки одну думку. Хоча, після глибокої думки про необхідність вручення повідомлення про підозру, щоб людина вважалася підозрюваною - непогано подумати і далі", - зазначив він.

Учасникам "прокурорської вікторини" Філатов запропонував відповісти на питання: 1. У яких випадках особа може бути викликана повісткою? 2. Що говорить закон про способи вручення повідомлення про підозру?

"Напевно співробітники прокуратури зіткнулися з цими складними питаннями в перший раз, тому їм дозволяється почитати КПК. І взагалі - більше читати (до речі, Генеральний прокурор це теж радить)", - додав Філатов.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що Генпрокуратура України викликає на допит і для вручення підозр Валерію Гонтареву, екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна та чинного главу АП Олексія Філатова.

Інформація про це з'явилася ще в кінці березня, проте тоді в ГПУ заявили, що прокурор Кулик неправомірно оголосив підозри Ложкіну, Гонтаревій і Філатову, оскільки "зазначені особи не вважаються підозрюваними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram