ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва призупинив наказ Мінкультури про перейменування УПЦ МП

До участі в справі залучено 265 релігійних організацій.

Окружний адмінсуд Києва призупинив наказ Мінкультури про перейменування УПЦ МП
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд Києва призупинив наказ Міністерства культури України про перейменування православної церкви Московського партріархату.

Про це повідомляє прес-служба суду.

У суді заявили, що виконання наказу Мінкульту про перейменування може привести "до невиправданого втручання" держави в справи церкви. Таким чином суд задовольнив позов Київської Митрополії УПЦ МП про скасування наказу Мінкульту.

Іншими словами, суд призупинив процес перейменування УПЦ МП і інших релігійних організацій згідно з вимогами закону про свободу совісті та релігійних організацій. В Окружному адмінсуді пояснили, що задовольнили позов УПЦ МП "з огляду на те, що невжиття таких заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених або оспорюваних прав або інтересів позивача".

У суді також зазначили, що до участі в справі в ролі третіх осіб було залучено 265 релігійних організацій.

Нагадаємо, раніше Окружний адмінсуд раніше задовольнив позов нардепа Вадима Новинського до спікера Ради Андрія Парубія про правомірність перейменування церкви. Крім того, Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши позов Ігоря Коломойського, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку і недійсним договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram