ГоловнаПолітика

Парубій привітав Зеленського і подякував Порошенкові за чесні вибори

Спікер Ради побажав президенту діяти на благо України.

Парубій привітав Зеленського і подякував Порошенкові за чесні вибори
Фото: Слово и Дело

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах, а чинному президентові Петру Порошенку подякував за високий рівень політичної культури.

Про це він сказав, відкриваючи погоджувальну раду голів фракцій, передає "Цензор.Нет".

Парубій привітав усіх українців з проведенням демократичних виборів і наголосив, що обидва тури пройшли максимально чесно. Спікер Ради побажав Зеленському діяти на благо України.

Парубій також подякував Порошенку "за високий рівень європейської політичної культури", про що свідчать чесні вибори.

Нагадаємо, Європейська бізнес-асоціація назвала сім першочергових кроків, яких бізнес очікує від новообраного президента України в перші місяці його роботи.

Раніше Зеленський заявив, що розраховує на більшість у Раді наступного скликання. Згідно з даними соцопитування КМІС, якби вибори в Раду відбулися в середині квітня, то в неї пройшли би від чотирьох до восьми партій, чий рейтинг вищий за 5% прохідного бар'єра або близький до нього: 25,9% - проголосували б за "Слугу народу" (Володимир Зеленський); 15,7% - за "Опозиційну платформу - За життя" (Віктор Медведчук); 13,9% - за "Блок Петра Порошенка Солідарність" (Петро Порошенко); 12,1% - за "Всеукраїнське об'єднання Батьківщина" (Юлія Тимошенко); 5,1% - за "Громадянську позицію" (Анатолій Гриценко); 5% - за "Силу і Честь" (Ігор Смешко); 4,8% - за "Радикальну партію" (Олег Ляшко); 4,6% - за "Всеукраїнське об'єднання Свобода" (Олег Тягнибок). У решти партій рейтинг набагато нижчий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram