ГоловнаПолітика

Предстоятель УПЦ МП привітав Зеленського з перемогою і пообіцяв підтримку

Онуфрій також нагадав про принцип невтручання в справи церкви на посаді президента.

Предстоятель УПЦ МП привітав Зеленського з перемогою і пообіцяв підтримку
Онуфрий
Фото: Анна Стешенко

Предстоятель Української православної церкви (в канонічній єдності з Московським патріархатом), митрополит Київський Онуфрій привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і нагадує йому про важливість дотримання принципу невтручання в справи церкви.

Про це йдеться в його вітальному листі Зеленському, передає "Интерфакс".

"Упевнений, що Ваше служіння на посаді президента України буде виступати гарантом дотримання державною владою Конституції, визначеного Основним законом принципу невтручання держави в справи Церкви, а також прав і свобод віруючих усіх конфесій", - наголошено в повідомленні.

Онуфрій вважає перемогу Зеленського на виборах "свідченням великої довіри до нього з боку українського суспільства". Також, на його думку, це є ознакою того, що "заявлені ним пріоритети розвитку країни збігаються з надіями і прагненнями українського народу".

Митрополит запевнив Зеленського, що той може розраховувати на "безумовну підтримку Української православної церкви у всіх питаннях, які будуть сприяти утвердженню та розвитку духовних і моральних цінностей українського суспільства".

На закінчення предстоятель УПЦ МП побажав Зеленському "божого благословення на новому і відповідальному шляху служіння Україні та її народові".

Нагадаємо, в неділю, 21 квітня, в Україні відбувся другий тур президентських виборів. За чинного президента Петра Порошенка проголосували менш ніж 30% виборців, за його опонента Зеленського - понад 70%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram