ГоловнаПолітика

Голова Окружного адмінсуду Києва пригрозив Порошенкові кримінальною відповідальністю

Суддя Вовк відреагував на нараду в РНБО з приводу ПриватБанку.

Голова Окружного адмінсуду Києва пригрозив Порошенкові кримінальною відповідальністю
Фото: oask.gov.ua

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що президентові Петру Порошенку може загрожувати кримінальна відповідальність за його висловлювання на нараді в РНБО 18 квітня.

Порошенко там доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України оцінити підстави для відкриття кримінального провадження проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, які винесли рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Вовк вважає, що це пряма погроза судовій системі.

"По-перше, хочу подякувати за гарну фіксацію власних, як на мене, неправомірних дій. Це завжди полегшує процес притягнення до відповідальності «авторів» таких заяв. Ці висловлювання, особливо поки судове рішення не набуло чинності - це фактично погроза одним суддям і своєрідний сигнал іншим, які будуть здійснювати його перегляд, що в перспективі їх і очікує. Вважаю, що колегам слід звернутися в правоохоронні органи, а також у Вищу раду правосуддя з повідомленням про втручання в їхню дільність", - йдеться у фейсбуці Вовка.

У своєму пості суддя посилається на "відомого юриста, політика і блогера Андрія Портнова", який має "багатий досвід перемог у держави в міжнародних інститутах".

"Очікувати зараз об'єктивної і негайної реакції не варто. Однак з часом, безумовно, буде надана відповідна оцінка незаконним діям «автора» цих гучних заяв", - йдеться в пості Вовка.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України і Кабінету Міністрів України про неправомірність націоналізації ПриватБанку, визнавши, що були допущені порушення. У Нацбанку повідомили, що оскаржуватимуть це рішення. Справу розглядали 2,5 роки і за три дні до другого туру виборів Президента України прийняли це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram