ГоловнаПолітика

Трансляція дебатів на "Олімпійському" йтиме з відкритим сигналом

Прийняти і транслювати сигнал зможуть будь-які канали в Україні і за кордоном.

Трансляція дебатів на "Олімпійському" йтиме з відкритим сигналом
Фото: РБК

Дебати кандидатів у президенти на НСК "Олімпійський" у прямому ефірі Суспільного ТБ матимуть відкритий сигнал, який спокійно зможуть приймати всі канали. Про це повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Сигнал буде відкритим. Понад 20 зарубіжних каналів транслюватимуть. Сигнал відкритий ЦКУ, це такий центр, який роздає сигнали РТ, там будуть усі сигнали - і зі стадіону, і Суспільного. Сигнал спокійно зможуть приймати всі канали", - зазначив Аласанія.

Залишаються певні труднощі з трансляцією зі стадіону - такі дебати розцінюються як політична агітація і повинні бути оплачені зі штабів кандидатів.

"Немає впевненості, що це просто зійде з рук. Закордонним - спокійно, а нашим - питання. У законі зазначено тільки про сигнал офіційних дебатів, там вони повинні робити це безкоштовно. А про публічну дискусію на стадіоні питання ще стоїть. Чим ризикують канали? Наприклад, штрафами від Нацради з питань телебачення і радіомовлення або від ЦВК", - зазначив Аласанія.

Дебати за участю двох кандидатів у президенти - Володимира Зеленського і Петра Порошенка - відбудуться на НСК "Олімпійський" сьогодні ввечері о 19:00. Поліція вже посилила охорону НСК "Олімпійський" і не дозволяє паркуватися поруч зі стадіоном. Через дебати сьогодні громадський транспорт у районі стадіону змінить маршрути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram