ГоловнаПолітика

Коломойський назвав Порошенка своєю маріонеткою

"Буде робити все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину".

Коломойський назвав Порошенка своєю маріонеткою
Фото: Макс Левин

Бізнесмен Ігор Коломойський, за позовом якого суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку, вважає Президента Петра Порошенка своєю маріонеткою.

Про це Коломойський сказав в інтерв'ю "Економічній правді", відповідаючи на питання, чи ослаб вплив діючого Президента на суди.

"Ні. Він просто моя маріонетка, і в останній місяць перед завершенням його повноважень буде виконувати все, що йому буде сказано. Він же вважав, що хтось його маріонетка. Я вважаю, що він моя маріонетка. Робитиме все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину", - сказав він.

"Це довга історія. Гонтарєва і Рожкова (Валерія Гонтарєва очолювала НБУ на момент націоналізації Приватбанку, і Катерина Рожкова - заступник голови НБУ) доповіли йому, що в заставах Приватбанку є акції "1+1 Продакшн". Але "1+1 Продакшн" - це не компанія, на якій ліцензія, а яка просто робить контент. Це звичайна продюсерська компанія. Його неправильно інформували, він - дурень - не розібрався. Він до цього часу вів тривалі переговори з Суркісами про те, щоб відкупити у них 25% (телеканалу), які належать Ігорю Суркісу", - сказав Коломойський.

Порошенко вів переговори щодо купівлі пакету акцій "1+1" починаючи з 2015 року, зазначив бізнесмен.

"Сума була солідна - близько 200 млн доларів. Тоді до нього прийшла Гонтарева і сказала: "Навіщо вам, пане президенте, гроші витрачати? Давайте заберемо Приватбанк - там в заставі ці акції і купимо не контрольний, а блокуючий пакет". І Порошенко дав зелене світло. В якості застави були і інші пакети. Вони з Гонтаревою вирішили змінити правила гри і збагатитися. З причини прийдешніх виборів Порошенка дуже цікавив пакет "1+1", - додав він.

"У 2016 році він нічого не отримав. Коли розібралися, що це не те, за чим вони йшли, то Порошенко так кричав на Гонтареву, що викликали швидку допомогу. Він кидався на неї всім, що у неї на столі було, і обзивав останніми словами ... Говорив, що вона показала йому, як ослу - морквину, і він, як осел - йшов за нею півроку. Порошенка обдурили. Замість того, щоб нормально купити у Суркісів пакет акцій, він в блуд вліз", - додав Коломойський.

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський заявив, що вповернеться в Україну в разі перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram