ГоловнаПолітика

Після прийняття мовного закону Рада візьметься за реформу парламенту, - Парубій

25 квітня в Київ приїде глава місії Європарламенту щодо реформи українського парламенту.

Після прийняття мовного закону Рада візьметься за реформу парламенту, - Парубій
Фото: Lb.ua

Верховна Рада в четвер, 25 квітня, проголосує в другому читанні і в цілому за законопроект №5670-д про функціонування української мови як державної, а після цього перейде до питання реформи парламенту.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Наступного пленарного тижня перше рішення, яке ми приймемо - це закон про українську мову як державну ... Я очікую повної мобілізації в Чистий четвер о 11:00. У Чистий четвер ми приймали декомунізацію - в Чистий четвер ми приймемо закон про українську мову", - цитує Парубія Інтерфакс-Україна.

Водночас спікер повідомив, що після розгляду мовного законопроекту запропонує народним депутатам блок питань щодо реформи парламенту. Він нагадав, що анонсував розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради.

За словами Парубія, 25 квітня в Київ приїде глава місії Європарламенту щодо реформи українського парламенту Пет Кокс.

"І після закону про мову, який - я не маю сумнівів - буде підтриманий українським парламентом, так, ми перейдемо до питання реформи парламенту", - наголосив спікер Ради.

Андрій Парубій розповів, що пакет відповідних ініціатив буде включати також порядок структуризації Ради, розподілу комітетів.

Як повідомлялося, в українському парламенті 28 лютого почали розглядати поправки до другого читання законопроекту (№5670-д) про функціонування української мови як державної. Всього нардепи подали понад 2 тисячі правок.

Згідно з календарним планом, 23-26 квітня Верховна Рада працює в пленарному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram