ГоловнаПолітика

Співробітників ДАБІ в Одеській області поспіхом переводять в інші регіони

Процедура переведення співробітників здійснюється з порушеннями, вважає голова одеського підрозділу.

Співробітників ДАБІ в Одеській області поспіхом переводять в інші регіони
Фото: kremenchug.ua

З Одеського департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в терміновому порядку почали переводити всіх співробітників в інші регіони.

У такий спосіб керівництво ДАБІ намагається заблокувати роботу одеського підрозділу і дискредитувати керівника, Василя Буюклі, який раніше звернувся в Національне агентство запобігання корупції з приводу можливого конфлікту інтересів у призначеного 27 березня 2019 року головою інспекції Сергія Кузьміна, пише "Цензор.НЕТ". 

Згідно з наказом голови ДАБІ Сергія Кузьміна, з 15 квітня переводять у Миколаївську область головних інспекторів будівельного нагляду Світлану Грабовську і Руслана Рідоша, а Івана Котерла - в Київську область.

У своїй службовій записці Василь Буюклі заявляє про те, що процедура переведення співробітників здійснюється з порушеннями, а в цілому такі дії ставлять під загрозу інтереси держави, а також призводять до серйозного збитку ДАБІ як держоргану.

Водночас у своєму зверненні до керівництва Держархбудінспекції Василь Буюклі просить про переведення з Одеської облдержадміністрації трьох співробітників, які б заповнили порожні місця інспекторів в Одеській ДАБІ.

Якщо ДАБІ та її голова Сергій Кузьмін не вживатимуть заходів щодо стабілізації ситуації в Одеській області, то, за слова Буюклі, він буде змушений звернутися в Нацагентство з питань державної служби для проведення службового розслідування. Така ситуація, впевнений Буюклі, має стати предметом кримінального провадження.

Як повідомляли раніше, одеський департамент Держархбудінспекції звернувся в НАЗК з питанням – чи повідомив С. Кузьмін в агентство про наявний конфлікт інтересів і чи пояснили йому в НАЗК порядок його дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram