ГоловнаПолітика

Посольство США назвало рішення російського суду жахливим

Американські дипломати негативно висловилися про продовження арешту українських моряків

Посольство США назвало рішення російського суду жахливим
Фото: EPA/UPG

Посольство США в Україні негативно висловилося про продовження арешту українських військовополонених моряків, а також закликало Росію негайно звільнити їх. Про це заявляють у Twitter американського посольства.

«Рішення російського суду про несправедливе продовження утримання під вартою українських моряків - жахливе. Росія повинна негайно повернути в Україну затриманих членів його екіпажу та судна і поважати суверенітет і територіальну цілісність України», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня 2019 року Лефортовський районний суд Москви удруге продовжив термін утримання під вартою всім українським морякам. Вони залишаться під арештом до кінця липня.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатери ВМС України в Керченській протоці. Екіпаж українських кораблів заарештував окупаційний суд Сімферополя.

Усіх моряків звинуватили в незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли в СІЗО Москви.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою всім 24 полоненими морякам до 24 і до 26 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram