ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд зупинив конкурс на голову митниці

Рішення прийнято за позовом нардепа Антонищака з БПП.

Окружний адмінсуд зупинив конкурс на голову митниці
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів про оголошення конкурсу на посаду голови Митної служби.

Про це йдеться на сайті суду.

Рішення було прийнято 17 квітня як забезпечувальний захід за позовом народного депутата Андрія Антонищака.

"Суд, приймаючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову, спирався на те, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль і коштів", - йдеться на сайті ОАСК.

"З усної критики пана Антонищака я зрозумів, що, на його думку, до конкурсу допустили когось, хто не має необхідних 7 років керівного стажу", - написав у фейсбуці учасник конкурсу, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Сам Антонищак у фейсбуці пише, що має претензії до Сергія Верланова. "Те, що я озвучував, відбувається! Шулерство на конкурсі із заміщення посад керівника Митної та Податкової служб. Найбільшу кількість балів набрав пан Верланов, у якого конфлікт інтересів і немає відповідного стажу роботи! Ще місяць тому були відомі результати конкурсу. Внаслідок домовленостей у податкову проходять Верланов і Кавілін, на митницю - Нефьодов і Орленко", - написав він 16 квітня.

Конкурс на голів податкової і митниці зараз на завершальній стадії. 23 квітня з фіналістами конкурсу мала відбутися співбесіда.

Розподіл Державної фіскальної служби на Податкову і Митну - одна з вимог Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, що Антонищак - голова підкомітету з питань правового забезпечення діяльності митних органів.

Він найбільше відомий інцидентом на трасі Київ-Чоп у серпні 2017 року, коли попався патрульним поліцейським п'яним за кермом. Депутат відмовився проходити експертизу і перевірку на алкотестері, проте поліцейські помітили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, що підтвердили і два свідки, які були на місці події.

Депутата не притягли до відповідальності у зв'язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram