ГоловнаПолітика

У Зеленського заперечують співпрацю з американськими лобістами Signal Group

Контракт з компанією Signal Group опубліковано на сайті Мін'юсту США.

У Зеленського заперечують співпрацю з американськими лобістами Signal Group
У Зеленского отрицают сотрудничество с Signal Group
Фото: instagram/zelenskiy_official

Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського заявляє, що не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту свого представника в США.

Відповідну заяву опубліковано в Фейсбуці.

У команді кандидата в президенти запевняють, що не мають контакту з компанією Signal Group.

"Олег Дубина, колишній перший віце-прем'єр України й екс-голова "Нафтогазу", ніколи не був і не є членом команди Зеленського", - йдеться в повідомленні.

"Принципова позиція Володимира Зеленського, яку він задекларував на початку кампанії і яка є ключовою в підході щодо кадрових питань, полягає в тому, що ніяких підкилимних домовленостей, обіцянок і роздачі майбутніх посад, портфелів і місць у списках кулуарно, в таємниці від суспільства ми не вели, не ведемо і вести не будемо. Саме ця позиція відрізняє нас від представників "старих" політичних еліт", - ідеться в заяві.

Інформація про контракт Signal Group Consulting з командою Зеленського розміщена на сайті Міністерства юстиції США відповідно до вимог закону про іноземних агентів. Контракт укладено до 31 травня 2020 року. З боку Зеленського документ підписав його представник Маркус Коен. Зеленський у документі представлений як лідер партії "Слуга народу" і кандидат у президенти України.

Серед завдань Signal Group Consulting у контракті вказано: організація зустрічей з представниками держструктур, представлення команди Зеленського американській громадськості, а також відносини з медіа і аналітичними центрами.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Зеленський найняв американських лобістів із Signal Group Consulting за $60 тисяч, щоб поліпшити свій імідж та імідж його політичної партії у Вашингтоні. Зокрема, Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу Зеленського Івана Баканова та колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, якого називають старшим економічним радником команди Зеленського. Раніше про те, що Дубина допомагає Зеленському, відомо не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram