ГоловнаПолітика

Колишній голова "Нафтогазу" Дубина опинився в команді Зеленського (оновлено)

Його разом з Бакановим відправили до Вашингтона на зустрічі з американським істеблішментом.

Колишній голова "Нафтогазу" Дубина опинився в команді Зеленського (оновлено)
Фото: zn.ua

Кандидат у президенти Володимир Зеленський найняв американських лобістів з Signal Group Consulting за $60 тисяч, пише "Радіо Свобода".

Їхнє завдання - поліпшити імідж Володимира Зеленського і його політичної партії у Вашингтоні.

За словами прес-секретаря Signal Group Джона Проктера, його фірма працює на Зеленського з минулого тижня. Короткостроковий контракт з кандидатом у президенти передбачає організацію зустрічей членів команди Зеленського з представниками Конгресу і адміністрацією президента Дональда Трампа, американськими ЗМІ, членами аналітичної та політичної спілки США.

Зокрема, Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу Івана Зеленського Баканова і колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, якого видання називає старшим економічним радником команди Зеленського. Раніше про те, що Дубина допомагає Зеленському, відомо не було.

Оновлення. Еспресо.TV з посиланням на власні джерела повідомляє, що Олег Дубина може стати секретарем РНБО в разі перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах.

Рішення про призначення Дубини було погоджено під час візиту представників Зеленського в Вашингтон. Там керівник його передвиборного штабу Іван Баканов і громадянин США М. Коен спілкувалися з офіційними особами Адміністрації президента, Держдепартаменту та Ради національної безпеки США.

М. Коена позиціонують в оточенні Зеленського як радника з питань боротьби з корупцією і відмиванням грошей, поверненням незаконно виведених за кордон українських активів.

Як стверджують джерела, якщо Баканов головним чином відповідав у Вашингтоні на політичні питання, то Дубина спілкувався з питань національної безпеки, фінансового та реального секторів економіки України.

За оцінками американських джерел, зустрічі команди Зеленського були організовані в США на безпрецедентно високому рівні.

У період становлення криворізької команди КВН "Квартал 95", до складу якої входили Зеленський і Баканов, Олег Дубина керував державним гірничо-металургійним комбінатом "Криворіжсталь" (1999-2001 рр.).

У "нульових" роках Дубина перебував на високих посадах у владі. У 2001-2002 роках він був віце-прем'єром в урядах Віктора Ющенка й Анатолія Кінаха, в 2002-2003 роках - радником президента Леоніда Кумчи, потім до літа 2004 року обіймав посаду першого заступника секретаря РНБО.

У 2007-2010 роках був головою правління НАК "Нафтогаз України". У 2009 році саме він підписав контракти з "Газпромом".

Нагадаємо, що Зеленський - фаворит президентських виборів в Україні.

12 квітня він зустрічався в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram