ГоловнаПолітика

ЦВК попередила про можливий зрив голосування на дільницях у зоні ООС

ОВК №59 досі не затвердила склад дільничних виборчих комісій.

ЦВК попередила про можливий зрив голосування на дільницях у зоні ООС
Иллюстративное фото
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія заявила про загрозу зриву повторного голосування на одному з виборчих округів у Донецькій області. Про це інформує прес-служба ЦВК.

Повідомляється, що в Центрвиборчком 16 квітня надійшло звернення окружної виборчої комісії №59, розташованої в зоні проведення операції Об'єднаних сил, про неможливість проведення повторного голосування на виборах 21 квітня 2019 року.

Зазначається, що в цьому окрузі надійшла недостатня кількість подань від кандидатів на пост президента щодо кандидатур до складу ДВК, а також голові ОВК не було внесено достатньої кількості пропозицій членами цієї комісії щодо таких кандидатур.

У ЦВК пояснюють, що така ситуація виникла внаслідок того, що територія зазначеного виборчого округу розташована безпосередньо в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Комісія зазначає, що ОВК зобов'язана сформувати склад дільничних виборчих комісій відповідного територіального виборчого округу, адже відсутність дільничних виборчих комісій зробить неможливими організацію та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року.

Отже, Комісія зобов'язала окружну виборчу комісію територіального виборчого округу №59 до 24 години 17 квітня 2019 року включно сформувати склад дільничних виборчих комісій з виборів Президента України в межах ТВО №59 і до 12 годин 18 квітня 2019 року включно надіслати Центральній виборчій комісії всі відповідні постанови окружної виборчої комісії.

Раніше повідомлялося, що окружним виборчим комісіям вдалося добрати близько 60 тис. членів ДВК.

Станом на 15:00 16 квітня в інформаційній системі "Вибори" є інформація щодо призначення на посади членів ДВК 401 тисячі 464 осіб.

Нагадаємо, раніше в Центрвиборчкомі зазначали, що перед другим туром виборів 2019 у низці областей не вистачає членів виборчих комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram