ГоловнаПолітика

РНБО викрила екс-нардепа Крючкова у брехні

Ніяких доручень щодо імпорту електроенергії в 2014 році Радбез не давав.

РНБО викрила екс-нардепа Крючкова у брехні
Фото: пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони прокоментувала судове засідання з приводу обрання запобіжного заходу екс-нардепу Дмитру Крючкову, під час якого він зробив низку резонансних заяв, у тому числі стосовно секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це йдеться на сайті РНБО.

Крючков у суді заявив, що в 2014 році президент Петро Порошенко зібрав засідання РНБО для розгляду питання про скорочення споживання електроенергії через конфлікт у Криму. За підсумками засідання, заявив Крючков, Турчинов нібито доручив Міненерго провести конкурс з добору компаній для імпорту електроенергії.

У РНБО заявили, що Крючков сказав неправду.

4 листопада 2014 року справді відбулося засідання РНБО, за підсумками якого було прийнято рішення "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року".

"Водночас зазначаємо, що в рішенні немає доручень Мінпаливенерго проводити будь-які конкурси, оскільки це не є компетенцією РНБО України. Крім цього, на момент проведення цього засідання РНБО Олександр Турчинов займав посаду голови Верховної Ради України, а не секретаря РНБО України, як стверджує пан Крючков, і, відповідно, не міг підписувати ні рішення РНБО України, ні будь-які доручення, які могли бути наслідком цього рішення. Секретарем РНБО України Олександр Турчинов почав працювати з 15 січня 2015 року, після складання депутатського мандата", - йдеться на сайті РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram