ГоловнаПолітика

ДБР перевіряє, чи отримував директор НАБУ Ситник хабар від екс-нардепа Крючкова

Крючков заявив, що Ситник отримав $500 тис. від компанії "Енергомережа".

ДБР перевіряє, чи отримував директор НАБУ Ситник хабар від екс-нардепа Крючкова
Дмитрий Крючков
Фото: Макс Левин

Державне бюро розслідувань почало розслідування через заяви колишнього депутата Верховної Ради, екс-голови правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова про отримання хабара директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"ДБР здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 квітня за фактом надання Крючковим і іншими невстановленими особами неправомірної вигоди директору НАБУ за вчинення або не вчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади чи службового положення", - написала Сарган.

Також, за її словами, порушено справу за фактом отримання Ситником неправомірної вигоди в особливо великому розмірі з використанням наданої влади чи службового становища в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, або в інтересах третьої особи.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генпрокуратура.

У цей час проводять першочергові слідчі та процесуальні дії.

Нагадаємо, екс-депутат Крючков під час засідання Солом'янського райсуду звинуватив директора НАБУ в отриманні $500 тис. хабара від ХК "Енергомережа".

Наприкінці березня ЗМІ опублікували розслідування про корупцію у сфері енергетики. Журналісти "Схем" стверджують, що кошти через компанію "Енергомережа" виводилися, зокрема, і в інтересах депутата Ігоря Кононенка.

Крючкова екстрадували в Україну з Німеччини в понеділок, 15 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram