ГоловнаПолітика

Матіос назвав розцінки "чорного ринку" на інформацію із закритих баз даних

Вистежити людину можна лише за кілька сотень гривень.

Матіос назвав розцінки "чорного ринку" на інформацію із закритих баз даних
Фото: ТСН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав розцінки "чорного ринку" на закриту інформацію з баз даних правоохоронних органів та інших українських відомств.

Про це він розповів на брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком, присвяченому затриманню в Києві російської диверсійної групи.

"Хочу озвучити, на мій сором, встановлені слідством розцінки на отримання інформації з баз правоохоронних органів, а також відомчих баз. Доступ до бази відеоспостереження Києва - 200-250 гривень за один автомобіль. Доступ до бази МВС, Національної поліції - 250-700 грн. Доступ до бази перетину кордону - 600-800 за особу. Доступ до бази автотранспорту - 500 грн. Деталізація дзвінків з прив'язкою до місця - 4000-7000 грн за півроку телефонних з'єднань. Інформація про доходи з бази Пенсійного фонду, служб соцстраху або податкової - 500 грн", - сказав Матіос.

Саме через податкову диверсійна група встановила місцезнаходження військового розвідника, машину котрого підірвали 4 квітня на вулиці Вільямса в Києві.

"Хочу звернутися до кожного керівника правоохоронного і державного органу, який має відповідні бази і вирішив за 30 срібняків зрадити присягу або порушити закон. Ви не знаєте, кому і з якою метою продаєте за мізерні гроші інформацію, довірену вам державою. Це може бути використано, починаючи з публікацій у фейсбуці або іншого чорного піару і закінчуючи здійсненням терористичного акту на території нашої країни", - сказав Матіос.

Він сказав, що алгоритм розслідування таких злочинів уже відпрацьовано. "У військовій прокуратурі створено спеціальний відділ, який має можливість фіксувати незаконне збирання інформації про правоохоронців і співробітників спецслужб саме для запобігання доступу терористів", - підкреслив прокурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram