ГоловнаПолітика

Кіпрський паспорт у 2019 році: зміни в програмі, вартість і процедура оформлення

Кіпрський паспорт у 2019 році: зміни в програмі, вартість і процедура оформлення

Кіпрська програма — одна з наймолодших і популярних інвестиційних програм Євросоюзу. Чому в уряді Кіпру вирішили реформувати програму і як це вплине на інвесторів, розповіли фахівці юридичної компанії Іммігрант Інвест.

Передумови до змін в програмі

Програма «Громадянство Кіпру через інвестиції» була створена в 2013 році і з тих пір принесла державі більше 6,6 млрд євро. За словами міністра фінансів Харіса Георгіадіса, всі отримані інвестиції йшли на розвиток будівельної галузі, в той час як реальний сектор економіки і добробут населення ніяк не поліпшилися.

Тому на початку року рада міністрів оголосила про реформування програми громадянства. Для всіх інвесторів введуть додатковий збір на розвиток країни.

Умови отримання громадянства Кіпру у 2019

З 15 травня всі бажаючі отримати кіпрський паспорт будуть оформляти громадянство вже з урахуванням усіх змін. А саме:

  • Заявник повинен зробити пожертвування в «Фонд сприянню досліджень та інновацій» та «Корпорацію земельного розвитку» за 75 тис. євро кожен.

  • У заявника повинна бути чинна Шенгенська віза.

  • Якщо інвестор раніше подавав заявку на отримання громадянства в іншій країні ЄС і йому відмовили, він не зможе взяти участь і в кіпрській програмі.

  • Продовжено термін утримання інвестицій. Заявник повинен тримати їх на Кіпрі мінімум 5 років (раніше мінімальний термін — 3 роки).

  • Скасували можливість альтернативного інвестування в державні облігації. Замість цього заявник може зробити внесок в судноплавну галузь.

  • При покупці нерухомості заявник повинен надати додаткові документи: дозвіл на планування, документ про зняття обтяжень з нерухомості (якщо вони були), сертифікат про завершення будівництва (для готових об'єктів) або банківську гарантію для незавершених об'єктів.

  • Тепер в програмі бере участь нерухомість, яку вже використовували для отримання громадянства. В цьому випадку сума інвестицій збільшується з 2 млн до 2,5 млн євро.

Детальніше про зміни читайте на Forbes.ru →

Більшість змін позитивно відобразяться на інвесторах і на авторитеті програми. Подвоєна перевірка на благонадійність, документи на нерухомість і альтернативні варіанти інвестування не тільки убезпечать інвесторів, але і створять умови для додаткового доходу.

Як відзначають експерти, отримати громадянство Кіпру в 2020 стане складніше, тому краще подавати заявку вже сьогодні.

Іммігрант Інвест

Victory House, 205, Archbishop Makarios Avenue, 3030

Limassol, Cyprus

+357 (22) 232-044

[email protected]

https://immigrantinvest.com/


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram