ГоловнаПолітика

Порошенко уточнив терміни зустрічі "Нормандської четвірки"

Зустріч за участю Путіна може пройти в червні.

Порошенко уточнив терміни зустрічі "Нормандської четвірки"
Фото: president.gov.ua

Зустріч у "нормандському форматі" може пройти в червні під час святкування пам'ятної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

Про це президент Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Президент Франції Еммануель Макрон ... і канцлер Німеччини Ангела Меркель вже в травні місяці звернуться до Путіна, скоординують з США і безпосередньо з президентом США Дональдом Трампом, і, не виключаю - я вперше про це говорю - на святкуванні відкриття Другого фронту, дати висадження союзних військ в Нормандії буде запрошений президент Російської Федерації Путін. Ми зберемося вчотирьох, і у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоб, нарешті, на багатостраждальну землю України прийшов мир", - цитує Порошенка Інтерфакс-Україна.

Президент зазначив, що вже в травні або на початку червня будуть підписані документи "Нормандського формату", в яких буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення про введення "блакитних касок" ООН.

Нагадаємо, 12 квітня Петро Порошенко за результатами зустрічей з канцлером ФРН в Берліні і президентом Франції в Парижі заявив, що Франція і Німеччина погодилися на зустріч в "нормандському форматі" після виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram