ГоловнаПолітика

"Студія 1+1" подала до Печерського суду позов проти Порошенка і "Радіо НВ"

Телеканал просить визнати недостовірною інформацію, озвучену президентом, і відшкодувати 1 млн гривень морального збитку.

"Студія 1+1" подала до Печерського суду позов проти Порошенка і "Радіо НВ"
Фото: скриншот видео

ТОВ "Телерадіокомпанія" Студія 1+1 "подала позов до Печерського районного суду. Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" (сайт "Новий час"). Про це йдеться в заяві "1+1", поширеній серед ЗМІ.

У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними низку інформаційних повідомлень, які були поширені Порошенком під час інтерв'ю в ефірі "Радіо НВ" 10 квітня. Суд просить забезпечити спростування цих повідомлень протягом 7 днів після набрання судовим рішенням чинності.

Крім того, "група 1+1 медіа" просить стягнути з Порошенка відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 млн гривень. За переконанням медіагрупи, слова Порошенка в інтерв'ю "створюють у українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ'єктивний і упереджений характер".

"Це негативно впливає на ділову репутацію групи 1+1 медіа, яка  здобувалася протягом років, підриває авторитет і довіру до інформаційної діяльності, ганьбить медіахолдинг в очах глядачів і партнерів, в тому числі міжнародних", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в ефірі "Радіо НВ" чинний президент Петро Порошенко, зокрема, зазначив, що телеканал "1+1" "став головним інструментом поширення брехні" і "перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника".

12 квітня генеральний директор групи "1+1 медіа" Олександр Ткаченко заявив про намір подати в суд на президента Петра Порошенка за те, що він "увірвався в ефір, приватної компанії, без запрошення", а також "за минулі звинувачення на адресу каналу".

Раніше Порошенко заявив, що подасть позов щодо "1 + 1" за поширення дезінформації і фейків, що ганьблять репутацію глави держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram