ГоловнаПолітика

Гройсман сьогодні відвідає Братиславу з робочим візитом

Словаччина зараз головує в ОБСЄ.

Гройсман сьогодні відвідає Братиславу з робочим візитом
Владимир Гройсман
Фото: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-slovackim-zmi-ukrayina-znahoditsya-na-peredovij-borotbi-za-demokratiyu

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні здійснить робочий візит до Словаччини і відвідає Братиславу.

Про це повідомляють на сайті уряду.

В інтерв'ю словацьким ЗМІ Гройсман підкреслив, що Україна визначила, що її майбутнє - в сім'ї європейських країн, і впродовж останніх років вона стоїть на передовій боротьби за демократію і захист визнаних світом цінностей.

Словаччина зараз головує в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), і питання мирного вирішення ситуації в Донбасі, питання Криму та Азовського моря є одними з пріоритетних. Ба більше, в січні поточного року Київ став однією з перших столиць, куди прибув Мирослав Лайчак - голова словацького МЗС як діючий голова ОБСЄ.

"Ми вдячні за співпрацю і за підтримку. Сьогодні ми стоїмо на передовій боротьби за демократію. Нам важливо відновити контроль за своїми кордонами. І наше завдання зробити все, щоб ключ до миру в Україні було використано", - сказав Гройсман.

Прем'єр також зазначив, що темою його переговорів з владою Словацької Республіки стане політичний діалог, поглиблення економічної та прикордонної співпраці.

"У нас багато спільних тем. Ми добрі сусіди і близькі ментально", - додав Гройсман.

Він також зазначив, що за 10 місяців минулого року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Словаччиною перевищив 1 млрд доларів - з позитивним для України сальдо. Зараз Словаччина входить у топ-20 торгових партнерів України серед країн ЄС.

Нагадаємо, в січні Лайчак відвідав Київ з першим офіційним візитом на чолі ОБСЄ. З-поміж іншого одним із пріоритетних він назвав питання України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram