ГоловнаПолітика

Суд вирішив встановити вартість прицілів для танків, які постачала до Харкова фірма з розслідування Bihus.Info

Спеціалісти проводитимуть судову товарознавчу й економічну експертизи.

Суд вирішив встановити вартість прицілів для танків, які постачала до Харкова фірма з розслідування Bihus.Info
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Печерський районний суд Києва призначив судову товарознавчу й економічну експертизу у справі про можливе одержання хабарів правоохоронними органами та зловживання службовим становищем під час розслідування розкрадання державних коштів в оборонній сфері. Про це йдеться в матеріалах суду.

Проведення експертизи доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На рішення експертам поставили такі питання:

  • яка ринкова вартість виробів 1Г-42 (прицілів-далекомірів), поставлених ДП "Харківський бронетанковий завод" суб'єктами господарювання, а саме: ТОВ "Спецбудпостачання", ТОВ "Системінжінірінгменеджмент", ТОВ "Укртехмед", ТОВ "Делюкс ЛТД", ТОВ "Оптимумспецдеталь" на дату фактичного прийняття виробів ДП "Харківський бронетанковий завод", за умови, що вони перебували робочому стані;
  • чи підтверджуються документально висновки акту ревізії фінансово-господарської діяльності ДП "Харківський БТЗ" за період з 01.01.2012 по 01.05.2016, Вх №27-ДСК від 11.07.2016 про заподіяння збитків державі в особі Міністерства оборони на суму 14,2 млн гривень з урахуванням висновку товарознавчої експертизи.

За матеріалами кримінального провадження, для проведення цієї експертизи спрямовано фахівця.

Судове рішення було прийнято 9 квітня.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року навколо "Укроборонпрому" виник гучний корупційний скандал.

Журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому".

Основними фігурантами розслідування є власник компанії "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його бізнес-партнери Віталій Жуков і Ігор Гладковський, син першого заступника голови РНБО Олега Гладковського.

У березні генпрокурор Юрій Луценко допустив вручення підозри Ігорю Гладковському в причетності до схем розкрадання держкоштів в оборонній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram