ГоловнаПолітика

Команда Зеленського запідозрила Порошенка у спробі зриву виборів у низці регіонів

У дільничних комісіях не вистачає людей Порошенка.

Команда Зеленського запідозрила Порошенка у спробі зриву виборів у низці регіонів
Фото: Макс Требухов

У команді кандидата на посаду президента України Володимира Зеленського підозрюють спробу зірвати другий тур виборів у зв'язку з нестачею представників Петра Порошенка в дільничних виборчих комісіях.

Про це йдеться в опублікованому повідомленні на сторінці Facebook-команди Зеленського.

Нестачу членів ДВК зафіксовано в Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській областях, Києві.

«Нестача людей виникла через те, що кандидат у президенти Петро Порошенко подав недостатнє число для формування комісій. І тут зрозуміло одне: мала кількість людей у дільничних комісіях може значно вплинути на якість проведення виборів", - зазначено на сторінці.

Згідно із законом, заповнити дефіцит повинні окружні комісії за допомогою місцевих органів влади, але вони цього не роблять, демонструючи свою неспроможність або «умисний саботаж процесу організації виборів».

Команда Зеленського закликала приєднатися до роботи в комісіях, щоб урятувати ситуацію, і нагадала, що сьогодні, 15 квітня - це останній день, коли можна подати документи в дільничні комісії.

Нагадаємо, у другий тур виборів Президента України вийшли Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Він повинен відбутися 21 квітня.

За інформацією на 14 квітня 2019 року, в Кіровоградській і Закарпатській областях дійсно не вистачає понад 4 тис. членів дільничних виборчих комісій. Більшість членів не подав штаб кандидата Порошенка. Він вніс лише по 2-3 кандидатури в члени ДВК замість передбачених законом 6-8.

Порошенко під час спілкування з журналістами на НСК "Олімпійський" 14 квітня запевнив, що ситуація з нестачею членів ДВК не призведе до зриву виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram