ГоловнаПолітика

На другий тур виборів зареєструвалися понад 2 тисячі іноземних спостерігачів

Більшість - спостерігачі від міжнародних організацій.

На другий тур виборів зареєструвалися понад 2 тисячі іноземних спостерігачів
На второй тур выборов зарегистрировались более 2 тысяч иностранных наблюдателей
Фото: EPA/UPG

Станом на суботу, 13 квітня, на другий тур виборів президента України зареєструвалося 2360 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій. Про це розповіли в Центральній виборчій комісії, передає РБК-Україна.

Від Сполучених Штатів зареєстровано 63 офіційних спостерігачі, від Польщі - 40, від Словаччини - 16, від Франції - 15, від Німеччини - 13.

Швеція, Литва, Чехія і Японія - по п'ять. Йорданія та Іспанія - по чотири. Від Аргентини, Норвегії та Туреччини - по три. Бельгія І Португалія - по двоє. Азербайджан, Молдова і Швейцарія - по одному.

Крім того, 2169 офіційних спостерігачів зареєстровані від міжнародних організацій.

Серед них: "Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ" - 813, "Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами" - 384, "Світовий конгрес українців" - 219, "Міжнародна неурядова організація "Canadem" - 160, "Парламентська асамблея ОБСЄ" - 118, "Український конгресовий комітет Америки" - 78.

Нагадаємо, на перший тур виборів президента України було зареєстровано 2344 спостерігачі від іноземних держав та організацій. Таку кількість спостерігачів у ЦВК назвали "безпрецедентною".

Другий тур президентських виборів відбудеться через тиждень - 21 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram