ГоловнаПолітика

Штаби обох кандидатів узгодили формат дебатів на "Олімпійському"

Деталі не розголошуються.

Штаби обох кандидатів узгодили формат дебатів на "Олімпійському"
Фото: InfoResist

На НСК "Олімпійський" пройшла зустріч представників виборчих штабів кандидата в президенти Володимира Зеленського та чинного президента України Петра Порошенка.

Про це заявив заступник гендиректора комплексу Віктор Анісімов, повідомляє "112 Україна".

"Ми дуже раді, що організували зустріч представників кандидатів обох штабів на "Олімпійському", що відбувся плідний діалог. Ми виробили на сьогоднішній день формат заходів, які будуть проходити і будуть проводитися кожним з кандидатів. Формати трохи відрізняються один від одного. Подробиці я розповісти не можу. З одного боку, є певна комерційна таємниця, з іншого боку, це пов'язано з певними заходами безпеки, оскільки заходи будуть проходити за участю глави держави і кандидата на пост президента України", - заявив він.

Анісімов уточнив, що кожен з розроблених під час переговорів форматів передбачає можливість другого учасника виборчих перегонів взяти участь в заході.

"У будь-якому випадку на сьогоднішній день на всі 100% оптимізовані всі ресурси стадіону, і ми постараємося підготувати заходи на найвищому рівні, розуміючи їх важливість для всього народу України", - зазначив Анісімов.

"На сьогоднішній день на 19 квітня було подано дві заявки від обох кандидатів. Фактично вони призначені на вечір, хоча одна зі сторін пропонувала провести захід 19 квітня вдень, а потім продовжити все це ввечері. Але в цій ситуації це не офіційні дебати, які передбачені законом, це захід, який організовується виборчими штабами в рамках передвиборної агітації", - уточнив він.

12 квітня штаб кандидата в президенти Володимира Зеленського призначив дебати на НСК "Олімпійський" в п'ятницю перед другим туром голосування - 19 квітня на 19.00, тобто за годину до офіційних дебатів.

Напередодні в штабі заявляли, що готові до дебатів в форматі телемосту: щоб Зеленський виступав на стадіоні, а чинний президент - в студії НСТУ. Телерадіокомпанія цей варіант "дебатів" відхилила, уточнивши, що офіційна дискусія відбудеться в студії о 20:00.

Увечері 11 квітня Порошенко і Зеленський вперше публічно поспілкувалися в прямому ефірі в телефонному режимі. Зеленський кілька разів повторив, що наполягає на проведенні дебатів на стадіоні і тільки 19 квітня, слухати відповідь опонента він не став і кинув трубку.

Раніше "Олімпійський" назвав дати, на які кандидати забронювали стадіон. Зокрема, від представника Порошенка надійшов запит на дебати 14 і 19 квітня 2019 року, а від представника Зеленського - на 19 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram