ГоловнаПолітика

Україна і Франція найближчим часом зажадають від Путіна звільнити Сущенка

Порошенко анонсував нову ініціативу щодо звільнення українського журналіста.

Україна і Франція найближчим часом зажадають від Путіна звільнити Сущенка
Фото: Макс Требухов

Президенти України і Франції найближчим часом планують виступити з черговою ініціативою, вимагаючи від президента Росії Володимира Путіна звільнити українського журналіста Романа Сущенка.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Мною було піднято питання і звільнення заручників, причому з президентом Франції Еммануелем Макроном я окремо порушив питання нашого журналіста, пана Сущенка. Він працював в Парижі, і перша леді Франції дбала про його долю. І Еммануель (Макрон - ред.) чітко зафіксував, що найближчим часом ми ще раз вийдемо з ініціативою для того, щоб Путін дотримав свого слова: звільнив українця Сущенка, і щоб він якомога швидше повернувся додому", - зазначив Порошенко.

Крім того, він розповів, що на зустрічі окремо піднімали питання звільнення 24 українських моряків, які є військовополоненими в РФ.

Водночас Петро Порошенко зазначив, що підняв питання політв'язнів, які перебувають як в РФ, так і на окупованих територіях, а також питання порушення прав кримських татар в Криму.

"Ми чітко скоординували і ці кроки і в Берліні, і в Парижі. Були дані відповідні доручення. І ми рішуче починаємо підготовку до саміту "нормандського формату", до порядку денного якого обов'язково будуть включені і ці питання", - наголосив глава української держави.

Раніше Петро Порошенко за підсумками зустрічі з лідерами Німеччини та Франції анонсував зустріч в "нормандському форматі" після виборів президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram