ГоловнаПолітика

У Росії заочно заарештували Анатолія Гриценка (оновлено)

Перед цим РФ оголосила Гриценка в міжнародний розшук.

У Росії заочно заарештували Анатолія Гриценка (оновлено)
Анатолий Гриценко
Фото: Капитал

Слідчий комітет РФ просить Басманний суд Москви заочно заарештувати колишнього міністра оборони України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Гриценка в Росії звинуватили в "публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії". Як уточнила прес-секретар суду Юнона Царьова, його також оголошено в розшук.

"У Басманний суд Москви надійшло клопотання слідчих органів про обрання А. Гриценку заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Його оголошено в міжнародний розшук", - заявила представник суду, не уточнивши дату засідання.

За її словами, Гриценкові заочно оголошено звинувачення за двома епізодами ч. 205.2 КК РФ ("публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет").

"За версією Слідкому РФ, Гриценко 2014 року під час прямої трансляції телерадіокомпанії "Студія 1+1" виступив із публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву залізничних поїздів. Другий епізод пов'язаний з його закликами в ефірі телеканалу "112 Україна" 2 липня 2017 року до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога", - пише ТАСС.

Оновлення. Увечері 12 квітня Московський суд заочно заарештував Анатолія Гриценка.

"Постановою Басманного районного суду Москви задоволено клопотання слідчих органів про обрання щодо обвинуваченого Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - сказала представник суду в коментарі російському державному агентству ТАСС.

Спікер суду додала, що "запобіжний захід почне обчислюватися з моменту його екстрадиції в Росію або з моменту його затримання на території РФ".

Нагадаємо, Гриценко брав участь у виборах президента України 31 березня 2019 року. На його користь зняли свої кандидатури мер Львова Андрій Садовий, колишній журналіст Дмитро Гнап і нардеп Дмитро Добродомов. У першому турі Гриценко набрав 6.91% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram