ГоловнаПолітика

Єльченко закликав ООН почати місію на Донбасі у відповідь на миротворчі зусилля України

Миротворча місія ООН в Україні могла б стати "вирішальним чинником миру".

Єльченко закликав ООН почати місію на Донбасі у відповідь на миротворчі зусилля України
Володимир Єльченко
Фото: ukraineun.org

ООН більше не може втрачати можливості в світі, який стає дедалі небезпечнішим, і повинна відповісти взаємністю Україні як активній учасниці миротворчості у світі, зважившись на миротворчу місію для вирішення російсько-українського конфлікту.

Про це в четвер, 11 квітня, заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН, присвячених ролі жінок в операціях з підтримання миру, повідомляє Укрінформ.

"Дуже символічно, що Україна, як і українські миротворці, робила все можливе для підтримки міжнародних миру і безпеки своєю участю в миротворчих операціях ООН. Зараз ми очікуємо від ООН і її миротворців відповіді нам взаємністю, щоб покласти край стражданням українського народу в конфлікті, розпочатому проти моєї країни", - зазначив Володимир Єльченко.

Єльченко ще раз нагадав присутнім, що Україна як активна учасниця миротворчості ООН зараз потребує підтримки організації для досягнення миру у власній країні і повторив слова, сказані Президентом України Петром Порошенком з трибуни Генасамблеї ООН про те, що миротворча місія ООН в Україні могла б стати "вирішальним чинником миру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram