ГоловнаПолітика

НСТУ відмовилася проводити дебати у форматі телемосту

Провести дебати по відеозв'язку запропонував штаб Зеленського.

НСТУ відмовилася проводити дебати у форматі телемосту
Фото: InfoResist

Телемосту між чинним главою держави Петром Порошенком і шоуменом Володимиром Зеленським - кандидатами на посаду Президента - не буде.

Про це повідомила піар-директор "UA: Суспільне мовлення" Вікторія Сидоренко, передає Укрінформ.

"Телеміст не є участю в дебатах кандидата в президенти. Участю в дебатах є присутність у студії в тому форматі, який прописаний в законодавстві", - сказала вона.

Сидоренко уточнила, що в постанові Центральної виборчої комісії від 5 травня 2014 року "Про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України" детально прописані всі аспекти проведення дебатів.

"Весь порядок проведення дебатів прописаний ЦВК і відступати від нього ми не можемо і не можемо змінювати той формат, який визначено законодавством", - резюмувала піар-директор "UA:Суспільне мовлення".

Нагадаємо, раніше сьогодні в штабі Зеленського заявили, що "йдуть назустріч" побажанням виборців і Порошенка та згодні на дебати у відеоформаті: щоб чинний президент виступав у студії Національного суспільного телебачення, а Зеленський - на стадіоні.

Ідея провести дебати на стадіоні належить Зеленському: після першого туру виборів кандидат опублікував відеоролик, що викликає Порошенка провести дискусію на стадіоні. Порошенко прийняв цю пропозицію, після чого Зеленський почав відмовлятися від участі в дебатах взагалі і на стадіоні зокрема.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram