ГоловнаПолітика

На закупівлю і модернізацію військової техніки у 2019 році передбачено 11,5 млрд грн

Заплановано закупити понад 270 од. ракетно-артилерійського озброєння, а також понад 200 од. бронетанкового озброєння.

На закупівлю і модернізацію військової техніки у 2019 році передбачено 11,5 млрд грн
Фото: mil.in.ua

На оснащення українських військ сучасним озброєнням і технікою в бюджеті передбачено 11,5 млрд грн, повідомив заступник директора департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник, передає «Інтерфакс-Україна».

Винник підкреслив, що оснащення новим озброєнням є одним з безперечних пріоритетів у розвитку Збройних Сил України.

На брифінгу 11 квітня в Києві він повідомив, що у 2018 році завдяки фінансовим ресурсам були істотно поліпшені якісні характеристики окремих зразків ракетно-артилерійського озброєння українського виробництва, це підтвердили недавні випробування техніки.

За його словами, у 2019 році ця робота триватиме. Також заплановано надалі вдосконалювати українське озброєння, його серійне виробництво і закупівлю для потреб Збройних Сил України.

Завдяки фінансовим ресурсам, виділеним цього року, заплановано закупити понад 800 од. автомобільної техніки, 600 одиниць техніки зв'язку, більш ніж 270 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, більш ніж 200 одиниць бронетанкового озброєння і техніки, 3 тис. одиниць стрілецької зброї, а також іншого озброєння і техніки.

"Крім того, в інтересах Збройних Сил України заплановано 20 дослідно-конструкторських робіт", - повідомив Винник, додавши, що цього року виділено ще 4 млрд грн на ремонт понад 5 тис. од. озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, 4 квітня в Одеській області успішно пройшли випробування українські ракети підвищеної дальності "Вільха М". Вона здатна вражати ціль на відстані до 130 км. Це майже вдвічі далі порівняно зі звичайною "Вільхою", керовані ракети якої вражають ціль на відстань 70 км.

У січні 2018 року в Україні успішно провели пуски нового зенітно-ракетного комплексу C-125 М "Печора". Випробування проводили українська компанія "Радіонікс" і державне конструкторське бюро "Луч".

Наприкінці січня відбулися успішні перші льотні випробування нової української крилатої ракети наземного базування, здатної точно вражати наземні і морські цілі. Нова крилата ракета - повністю українська розробка конструкторів державного підприємства КБ "Луч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram