ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу через ролик, у якому Зеленського збиває вантажівка

Також готується офіційний запит до Telegram, щоб видалити це відео.

Поліція порушила справу через ролик, у якому Зеленського збиває вантажівка
Фото: Скриншот видео

Поліція вимагає від адміністраторів месенджера Telegram видалити ролик, у якому вантажівка збиває шоумена Володимира Зеленського, і почала розслідування за фактом погрози кандидату в президенти.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

"За результатами моніторингу соціальних мереж виявлено факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на пост президента України нібито збиває вантажівка. Крім того, після появи згаданого відеоконтенту в Telegram-каналі і на інших інтернет-ресурсах виявлено офіційну заяву штабу цього кандидата, в якій представники штабу рекомендують йому посилити охорону через ймовірну загрозу життю", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за цим фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за статтею ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча.

"Зараз проводиться перевірка, в рамках якої правоохоронці з'ясовують обставини появи цього відео і осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, - з метою його видалення", - повідомили правоохоронці .

Нагадаємо, раніше штаб Зеленського заявив про намір звернутися в правоохоронні органи через публікацію на Telegram-каналі виборчого штабу президента Петра Порошенка провокаційного ролика. Відео було розміщене на Telegram-каналі "Європейське майбутнє України" 10 квітня. У ньому зображено Зеленського, якого збиває фура, після цього на екрані з'являється зображення доріжки кокаїну і напис: "У кожного своя дорога".

8 квітня МВС взяло Зеленського під охорону за запитом його штабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram