ГоловнаПолітика

Яценюк: перед державою стоять ті самі виклики, що і сто років тому, перед політиками - абсолютно нові

"Або ми увійдемо у хвилю популізму і демагогії, або будемо стояти на своїх цінностях і будемо знати, як переконати громадян у правильності цього вибору".

Яценюк: перед державою стоять ті самі виклики, що і сто років тому, перед політиками - абсолютно нові
Фото: nfront.org.ua

"Системні політики не знайшли на цьому етапі відповіді на зміну системи. Я - за відновлення політичного лідерства. Я - за формулювання і за захист позиції. За те, щоб у своїй боротьбі доводити свою правоту. А не йти шляхом популізму і солодких обіцянок", - заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2019 й - це рік викликів і вибору: "В Україні проходять вибори Президента країни. І ми очікуємо, що в другому турі буде оголошено переможця, і ці вибори будуть такими самими демократичними, як і в першому турі".

Крім того, після осінніх виборів у Верховну Раду України в парламенті буде нова коаліція, буде формуватися Кабінет Міністрів: "Вибори в парламент не менш важливі, ніж вибори Президента України".

Також незабаром пройдуть вибори до Європейського парламенту, після чого буде сформовано нову більшість і призначено нову Європейську комісію, "що матиме безпосередній вплив і на Україну зокрема".

Арсеній Яценюк підкреслив, що із сучасних політичних процесів можна вже зробити кілька висновків: "Вважаю, що системні політики не знайшли на цьому етапі відповіді на зміну системи. Ми не готові до цих нових викликів. Ми повинні відверто визнати, що така неготовність, коли ми йдемо на крок позаду змін у світі, нових технологій, нових підходів - призводить до суттєвих змін не тільки політичного, а й ідеологічного ландшафту».

Треба зробити висновки і зі столітньої історії, адже саме цього року - століття Соборності України: "Україна була об'єднана, але в результаті роз'єднання всередині держави, відсутності політичної волі, російської агресії проти тодішньої України і невизначеності Заходу Україна втратила свою державність. В результаті російський більшовизм сформував імперію зла, почав репресії і диктатуру. Імперія зла так само провокувала протистояння у світі і Другу світову війну, де Сталін і Гітлер підписували таємні пакти і меморандуми".

"Висновок - треба вміти займати політичне лідерство. Треба вміти говорити неприємні речі. Треба мати позицію і навчитися захищати цю позицію. Треба мати цінності. Ніколи не можна дотримуватися того, що хочуть почути. Завжди треба дотримуватися того, у що ти віриш і чого хочеш досягти. Знайти в собі сили переконати. Так, у новій формі, новими методами, новими технологіями, але з внутрішніми переконаннями, внутрішньою свободою і внутрішньою силою".

Перед державою стоять ті самі виклики, які стояли сто років тому: "А перед нами як перед політиками стоять абсолютно нові виклики", - підкреслив він.

"Або ми увійдемо у хвилю популізму і демагогії, або будемо стояти на своїх цінностях і будемо знати і вміти, як переконати громадян у правильності цього вибору. Це складний, але правильний шлях", - підкреслив лідер "Народного фронту".

"Я - за відновлення політичного лідерства. Я - за формулювання і за захист позиції. Я за те, щоб у своїй боротьбі доводити свою правоту. А не йти шляхом популізму і солодких обіцянок", - сказав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram