ГоловнаПолітика

Яценюк назвав реперні точки для переможця президентських виборів

Точки ці не політичні, а "вистраждані народом", зазначив політик.

Яценюк назвав реперні точки для переможця президентських виборів
Фото: nfront.org.ua

"Хто б не став президентом, його цілі повинні збігатися з цілями, які поставив український народ: незалежність, членство в ЄС і НАТО, справедливість, економічний успіх України", - заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум.

При цьому Яценюк підкреслив, що демократичність виборів Президента України - це не просто вибір українського народу, "це ще й підтвердження того, що Україна насправді є європейською демократичною державою": "Це стандарт високої якості і справжньої демократії".

"Ми гідно і достойно пройшли перший тур виборів Президента України. Ми очікуємо, що буде оголошено нового переможця у другому турі. Хто б не став Президентом України, перед ним постануть неймовірні виклики", - сказав лідер "Народного фронту".

"Той, хто програє, повинен підтримати нового Президента - якщо цілі нового Президента збігаються з тими цілями, які поставив український народ", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Із цих цілей він відзначив кілька реперних точок: "Ці реперні точки не політичні. Вони ті, які народ України вистраждав. Ці реперні точки і цінності, за які народ України бореться».

"Перше - це незалежність і територіальна цілісність Української держави, це її захист і оборона. Друге - це членство України в Європейському Союзі і НАТО", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Третє - "це справедливість у нашій державі": "Дві українські революції були пов'язані з тим, що був наступ на ключові права і свободи людини і громадянина, на наші почуття гідності і справедливості".

Четверте, за його словами, - це "економічний успіх України і кожного українця".

Спроби порушити ці принципи, підкреслив Арсеній Яценюк, - "це червоні лінії, які ми ніколи нікому не дамо перейти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram