ГоловнаПолітика

Західні країни повинні підтримувати в Україні принципи, а не особистостей, - британський аналітик

Від України потрібно вимагати не швидких перемог, а деталізованих планів досягнення змін, вважають у Британському аналітичному центрі Chatham Hous.

Західні країни повинні підтримувати в Україні принципи, а не особистостей, - британський аналітик
Джон Лаф
Фото: nemtsovforum.org

Британський аналітичний центр Chatham House визначив шість основних принципів, яких повинні дотримуватися західні країни у відносинах з Україною для підтримки її розвитку. Про це розповів асоційований науковий співробітник Chatham House Джон Лаф під час 12-го Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

За його словами, західні країни мають беззаперечно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України і дотримуватися принципу, що Крим - це Україна. По-друге - підтримувати досягнення України і "давати більше пряників, ніж батогів". Від України потрібно вимагати не швидких перемог, а деталізованих планів досягнення змін. "Якорем" для цих планів може бути співпраця з МВФ, тому що чинна програма співпраці stand by не остання.

"Західні країни повинні підтримувати принципи, а не особистості. Ми повинні надихати того, хто займає пост президента України, дотримуватися європейського шляху України і порядку денного реформ", - зазначив він.

"Chatham House відзначає, що європейські країни повинні демонструвати єдність і солідарність у підтримці України, бути витриманими в реалістичних питаннях змін в Україні, а також дивитися на довгу перспективу розвитку країни. Якщо ми не будемо фокусуватися на довгій перспективі, на стратегічному мисленні - тоді Росія може успішно перешкодити європейському шляху України", - зазначив Лаф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram