ГоловнаПолітика

Парубій доручив підготувати законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Для перейменування потрібно два голосування з 226 і 300 голосами.

Парубій доручив підготувати законопроект про перейменування Дніпропетровської області
Фото: Lb.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив парламентському комітету з питань правової політики і правосуддя розглянути законопроект про перейменування Дніпропетровської області в Січеславську і підготувати його до голосування. Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

«У Верховну Раду надійшов висновок Конституційного Суду про відповідність Конституції законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Звернувся в Комітет з питань правової політики з проханням підготувати справу до розгляду парламентом», - зазначив Парубій.

У разі позитивного висновку КС зміни до Конституції приймаються шляхом голосування за законопроект 226 голосами в першому читанні і 300 - на наступній сесії у другому.

Нинішня парламентська сесія триватиме до 12 липня 2019 року, а наступна відкриється 3 вересня 2019 року.

Нагадаємо, 21 листопада 2018 року Президент Петро Порошенко запропонував Раді перейменувати Дніпропетровську область в Дніпровську, однак Рада відмовилася просити КС оцінити конституційність такого перейменування.

Замість цього 7 лютого 2019 року Верховна Рада звернулася до Конституційного Суду з проханням оцінити конституційність перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

2 квітня Конституційний Суд схвалив перейменування області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram