ГоловнаПолітика

За Зеленського в другому турі готові проголосувати 71,4% виборців, - опитування "Рейтингу"

Порошенко програє в усіх вікових категоріях і всіх регіонах, окрім заходу.

За Зеленського в другому турі готові проголосувати 71,4% виборців, - опитування "Рейтингу"
Фото: Макс Левин

У другому турі виборів президента за Володимира Зеленського готові проголосувати 71,4% виборців (серед тих, хто вирішив прийти на дільницю і вже визначився з вибором), за Петра Порошенка - тільки 28,6%.

Про це свідчить соціологічне опитування групи "Рейтинг", яке проводили 5-10 квітня.

Зеленський випереджає свого конкурента в усіх вікових категоріях. Також він є лідером серед жителів сходу, півдня і центру України. У той самий час на заході позиції обох кандидатів майже рівні.

Понад 40% виборців Зеленського зізналися соціологам, що мають намір проголосувати не стільки за Зеленського, скільки проти Порошенка.

20% опитаних вважають, що коли люди вибирають Зеленського, вони швидше голосують безпосередньо за особистість, а 66% таким чином висловлюють протест проти ситуації в країні.

61% опитаних вірить, що наступним президентом України стане Зеленський, 17% - Порошенко. Ще 22% не визначилися з відповіддю.

Серед електоральних груп кандидатів, які набрали значні результати в I турі, відносна більшість переконана, що майбутнім головою держави стане Зеленський. У середовищі прихильників Порошенка половина переконані в перемозі свого фаворита, одночасно чверть вважає, що переможе Зеленський.

Опитування проводили серед 3000 респондентів у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 1,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram