ГоловнаПолітика

Насіров повторно подав мільйонний позов проти лікаря, що свідчив про симуляцію екс-глави ДФС

Медик не підтвердив діагноз Насірова про інфаркт міокарда і спростував заборону на транспортування підозрюваного.

Насіров повторно подав мільйонний позов проти лікаря, що свідчив про симуляцію екс-глави ДФС
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва завтра розгляне позов екс-глави фіскальної служби Романа Насірова до кардіолога Максима Соколова, який встановив, що Насіров симулює захворювання. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і закликала громадськість і ЗМІ "пильно стежити за процесом".

"За правду, яка була озвучена в рамках закону, Насіров вимагає від лікаря 1 млн гривень відшкодування. Шевченківський суд Києва вже розглядав цю справу і повністю відмовив у задоволенні позову. Але Насіров подав апеляційну скаргу", - написала Супрун на своїй сторінці в Фейсбуці.

Вона додала, що завтрашнє засідання є фінальним.

"Просимо ЗМІ і громадськість пильно стежити за процесом. Таким чином корупціонери намагаються створити прецедент: залякати лікарів свідчити про фейкові діагнози. Інакше їх улюблений прийом для уникнення правосуддя буде під загрозою. Початок о 9:30. Адреса суду - вул. Солом'янська, 2А", - додала Супрун

Нагадаємо, раніше Насіров через суд вже вимагав 1 млн грн від лікаря, який свідчив про стан його здоров'я. 19 грудня Шевченківський райсуд Києва не задовольнив цей позов.

Насірова звільнили 31 січня 2018 року в зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. 3 березня детективи НАБУ повідомили Насірова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив главу ДФС про наслідки за симуляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram