ГоловнаПолітика

Кримінальну справу про перестрілку в Княжичах передано до суду

Двом фігурантам загрожує довічний термін.

Кримінальну справу про перестрілку в Княжичах передано до суду
Фото: knk.media

Обвинувальний акт щодо перестрілки в Княжичах, коли через неузгоджені дії поліцейських підрозділів загинули п'ятеро людей, 10 квітня передали у Броварський міськрайонний суд Київської області.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив операцію затримання грабіжників. На місце також прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на спрацювання сигналізації. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, яка призвела до людських жертв.

У січні 2017 року у зв'язку з подіями в Княжичах сімох поліцейських звільнили, ще дев'ять зазнали дисциплінарного покарання.

Наприкінці серпня 2017 року ГПУ повідомила про підозру трьом особам. Це колишній начальник управління карного розшуку Нацполіції Києва Леонід Курята, екс-заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Нацполіції Києва Роман Мариновський, а також старший інспектор управління "КОРД" Андрій Курта.

У грудні 2017 року ГПУ також повідомила про підозру ще двом поліцейським - начальнику управління оперативної служби Нацполіції Києва і начальник відділу Управління оперативної служби.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади). Крім того, одному з них інкримінують ч.2 ст.15 і ч.2 ст.15 КК України (замах на умисне вбивство), а ще двом - ч.3 ст.27, ч.2 ст.15, ч.2 ст.115, ч.3 ст.27, ст.115 КК України (організація умисного вбивства).

Трьом із них загрожує по 15 років ув'язнення, ще двом - довічний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram