ГоловнаПолітика

Апеляційний суд повернув адвокатам Януковича всі скарги у справі про держзраду

У скаргах захисту потрібно виправити недоліки.

Апеляційний суд повернув адвокатам Януковича всі скарги у справі про держзраду
Фото: livinbuk.ru

Київський апеляційний суд повернув адвокатам Віктора Януковича всі скарги, подані ними у справі про державну зраду екс-президента України, для усунення недоліків.

Суд ухвалив таке рішення, оскільки вважає, що апеляції адвокатів Януковича не відповідають вимогам законодавства, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 2 квітня матеріали справи про держзраду Януковича були передані в апеляційний суд. Разом з матеріалами справи в апеляційний суд спрямована і скарга адвоката Олександра Байдика на відмову суду у виправленні описок у вироку.

Нагадаємо, 20 березня Оболонський суд відмовив захисту Януковича у задоволенні заяв про роз'яснення вироку у справі про держзраду на підставі того, що вирок "викладено чіткими і зрозумілими словами та реченнями". Також суд відмовив адвокатам у "виправленні помилок" у вироку у цій справі.

Крім того, суд закликав захист Януковича не подавати необґрунтованих заяв та не перешкоджати цим розгляду вироку в апеляційному суді.

6 березня апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів до Оболонського суду для розгляду заяв про виправлення описок та про роз'яснення вироку.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації, виправдавши екс-президента за звинуваченням у пособництві посягання на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram