ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відмовився випустити з СІЗО екс-начальника Генштабу Заману

Колегія суддів вийшла з дорадчої кімнати без рішення.

Апеляційний суд відмовився випустити з СІЗО екс-начальника Генштабу Заману
Владимир Замана
Фото: Lb.ua

Апеляційний суд Києва розглянув скаргу екс-начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимира Замани на арешт.

Про це повідомила у Фейсбуці журналістка Наталія Двалі.

"Щойно в Апеляційному суді у справі генерал-полковника Замани колегія суддів вийшла з дорадчої кімнати без рішення. Судді зазначили, що не змогли винести рішення за апеляційною скаргою захисту на обрання запобіжного заходу, оскільки у них є багато запитань до Військової прокуратури та аргументів, які наводилися для обґрунтування, чому Замана має перебувати в СІЗО під час досудового слідства", - написала вона.

Суд оголосив перерву до понеділка, 15 квітня, і зобов'язав Військову прокуратуру надати матеріали кримінального провадження щодо держзради Замани.

"До речі, за чотири засідання у справі Замани (два в Печерському суді, два - в Апеляційному, тільки ця колегія суддів ставила більш ніж адекватні запитання і звинуваченню, і захисту)", - зазначила Двалі.

Фото: Наталія Двалі / facebook

Нагадаємо, 25 лютого Головна військова прокуратура повідомила Замані про підозру у держзраді. На думку звинувачення, екс-начальник Генштабу незаконно скоротив 3 тис. працівників військових комісаріатів і скасував облік призовників. Також дії Замани в 2013 році призвели до скорочення 14 тис. військовослужбовців, розформування 70 військових частин і об'єднань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram