ГоловнаПолітика

Парубій оскаржить рішення Окружного адмінсуду про перейменування УПЦ МП

"Рішення Окружного суду не є остаточним".

Парубій оскаржить рішення Окружного адмінсуду про перейменування УПЦ МП
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва про протиправність його дій у зв'язку з ухваленням закону про обов'язкове перейменування УПЦ МП. Про це спікер сказав сьогодні, відкриваючи ранкове пленарне засідання парламенту, пише "Інтерфакс-Україна".

"Рішення Окружного суду не є остаточним. Воно буде оскаржено мною в апеляційній інстанції, а якщо знадобиться - то й у касаційній", - сказав Парубій.

Раніше голова парламентської фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва ухвалив визнати протиправними дії Парубія у зв'язку з прийняттям законопроекту про обов'язкове перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який зобов'язує Православну церкву Московського патріархату у своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви. 22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон, а 26 січня його офіційно опублікували в газеті "Урядовий кур'єр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram