ГоловнаПолітика

ВРП внесла подання на 6 кандидатів на посади у Верховному Суді

На дві кандидатури рада відмовилася вносити подання.

ВРП внесла подання на 6 кандидатів на посади у Верховному Суді
Фото: ВСП

Вища рада правосуддя сьогодні, 8 квітня, внесла подання на призначення шести суддів Верховного Суду. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

ВРП внесла кандидатури суддів Касаційного цивільного суду, зокрема: Євгена Краснощокова (цивільний суд), Олени Губської, Семена Стеценка, Сергія Уханенка (адміністративний суд), Світлани Вус (кримінальний суд) і Сергія Могила (господарський суд).

До останнього кандидата раніше були питання у зв'язку з кримінальним провадженням за заявою організації «Том 14», 20 лютого проти Могила було відкрито кримінальне провадження за підозрою у привласненні чи розтраті майна з використання службового становища, проте 4 квітня це провадження закрили у зв'язку з відсутністю правопорушення. Могилу не повідомляли про підозру.

Крім того, Вища рада правосуддя 8 квітня ухвалила відмовити у внесенні подання щодо кандидата в КГС ВС Валерія Картера і кандидатки в КАС ВС Тетяни Чумаченко.

Нагадаємо, що раніше ВРП вже відмовила у внесенні подання кандидата в КГС ВС Павла Пархоменка, а кандидат в АП ВАС Володимир Цікало раніше попросив залишити його рекомендацію без розгляду. Рада правосуддя розглядала кандидатів, щодо яких 20 березня було оголошено перерву, оскільки тоді членам Ради знадобилися від кандидатів додаткові пояснення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram