ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала ухвалити низку законопроектів для усунення безвідповідальності президента

Парламент повинен мати механізм контролю, вважає політик.

Тимошенко закликала ухвалити низку законопроектів для усунення безвідповідальності президента
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала парламент невідкладно ухвалити закони, які зможуть усунути безвідповідальність будь-якого президента України. Про це вона наголосила під час Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради.

І передусім потрібно ухвалити закон про ТСК, «щоб у руках парламенту був інструмент контролю за корупцією будь-якого президента чи силових структур».

Інший закон, який мають підтримати депутати, переконана Юлія Тимошенко, – зміни до Конституції про скасування недоторканності суддів, депутатів та президента. За її словами, саме нерівність перед законом дозволяє високопосадовцям безкарно зловживати законом, правами та свободами людей.

Наступний крок – закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою.

«Не можна залишати мажоритарку, що стане основою корупції для формування вже нової Верховної Ради», – сказала політик.

Потрібно негайно проголосувати закон про імпічмент президента, щоб більше не було безкарності та безвідповідальності, а також закони про референдум та про відклик депутатів і цілих партій з парламенту або тих органів місцевого самоврядування, де порушується закон.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що Україна постала перед викликом розхитування, руйнації непрофесійного управління, але «ми можемо об’єднатися і реально змінити країну». За декілька місяців розпочинається парламентська виборча кампанія і ще можна все виправити, і «цей балаган можна припиняти та повертатися до справжнього державотворення», додала голова партії.

«Нам треба йти шляхом впевненості, єдності, державної та політичної мудрості. Не втягнутися в шоу та балаган. Служити людям та вберегти країну», – підсумувала лідер «Батьківщини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram