ГоловнаПолітика

У Херсонській облраді повідомили про госпіталізацію Мангера

Сьогоднішнє засідання суду, швидше за все, перенесуть, повідомив його адвокат.

У Херсонській облраді повідомили про госпіталізацію Мангера
В Херсонском облсовете сообщили, что у Мангера проблемы с сердцем
Фото: LB.ua

Голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, госпіталізовано через проблеми з серцем.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-секретаря Херсонської облради Галину Ляшевську.

За її словами, зараз Мангер перебуває на стаціонарному лікуванні в Херсонському обласному кардіологічному диспансері.

"У нього проблеми з серцем. Точний діагноз мені невідомий. Знаю тільки, що Владиславу Миколайовичу стало погано ввечері 5 квітня - в день, коли на нього знову наділи електронний браслет", - розповіла Ляшевська.

Адвокат Мангера Дмитро Ільченко, зі свого боку, заявив, що заплановане на 15:30 8 квітня засідання Шевченківського райсуду Києва про продовження терміну усунення його підзахисного з посади, радше за все, буде перенесено.

"Інформації про скасування або перенесення засідання я поки що не маю. Думаю, засідання все-таки відбудеться, але тільки для того, щоб вирішити питання про перенесення дати, оскільки Мангер не зможе бути на суді за станом здоров'я", - припустив адвокат.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. 11 лютого 2019 року звинувачення в організації вбивства оголосили голові Херсонської облради Мангеру. 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з правом внесення застави - 2 млн 497 тис. грн. Чиновник вийшов під заставу і заявив, що буде співпрацювати зі слідством.

11 березня з Мангера зняли електронний браслет і повернули закордонний паспорт, але 3 квітня суд зобов'язав його носити електронний браслет. 5 квітня на Мангера знову вдягнули електронний браслет стеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram