ГоловнаПолітика

Німеччина домагається зняття санкцій з Росії в Раді Європи - "Європравда"

Такі дії підтримують відразу дві ключові німецькі партії.

Німеччина домагається зняття санкцій з Росії в Раді Європи - "Європравда"
Фото: facenews.ua

Німецькі дипломати і депутати відкрито діють у напрямі зняття санкцій з РФ у Раді Європи, вони планують досягти цього на поточній сесії Перламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє "Європравда". Виданню це підтвердили декілька не пов'язаних один з одним західних дипломатів, а також представники експертного співтовариства.

Представники Німеччини і раніше не приховували, що вважають за краще бути в діалозі з РФ, навіть якщо для цього доведеться поступитися тиском на неї. Однак тепер мова вже про більш масштабну скоординовану кампанію, напередодні весняної сесії ПАРЄ.

Ця активність охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції - ХДСХСС і соціал-демократів. Днями депутати від обох партій направили на адресу президента ПАРЄ лист з проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушників під час затвердження їх повноважень.

Водночас німецькі депутати ведуть роз'яснювальну роботу в ПАРЄ, переконуючи інших парламентаріїв, мовляв, боротьба України з РФ є "передвиборною технологією", і Європа не повинна її підтримувати. Парламентарії також запевняють, що ідею зняття санкцій підтримує особисто Анґела Меркель.

Сама канцлер не оприлюднювала такої позиції, але німецькі дипломати також активно домовляються з представниками інших держав про повернення росіян у ПАРЄ без санкцій. Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить "врятувати членство Росії в Раді Європи", хоча їхні опоненти ставлять під сумнів таку логіку.

Нагадаємо, в грудні 2018 року ПАРЄ уже приймала рішення послабити санкції проти РФ. Таким чином, представники Росії зможуть брати участь у виборах, але не впливають на рішення і резолюції.

У 2017 році в ПАРЄ затвердили відповідну резолюцію, яка призвела до послаблення цих санкцій. Майже всі поправки, які пропонувала українська делегація, тоді було відхилено.

29 січня 2019 року українська сторона закликала ПАРЄ посилити тиск на Росію і затвердити "Азовський пакет санкцій" через захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram