ГоловнаПолітика

ФБР веде розслідування проти Коломойського, - ЗМІ

Бюро вивчає можливі фінансові злочини, в тому числі відмивання грошей.

ФБР веде розслідування проти Коломойського, - ЗМІ
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Федеральне бюро розслідувань США розслідує передбачувані фінансові злочини українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє The Daily Beast з посиланням на три джерела.

За даними видання, ФБР вивчає можливі фінансові злочини, в тому числі відмивання грошей. За інформацією джерел, розслідування має широкомасштабний характер і триває вже давно. Водночас Коломойському досі не пред'явлено звинувачення, а його адвокат заперечує будь-які порушення.

"Коломойський категорично заперечує, що він відмивав будь-які кошти в США і крапка. Він - бізнесмен. Його банк захопив уряд, стверджуючи, що банк був на межі катастрофи. Ця інформація виявилася помилковою", - заявив адвокат з юридичної фірми Ashcroft Майк Салліван.

За даними інших ЗМІ, в розслідуванні також бере участь прокуратура північного округу Огайо, оскільки в Коломойського там є інвестиції.

Правоохоронні органи відзначають, що проживання олігарха в Ізраїлі може ускладнити спроби видачі американській стороні.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. Держава отримала 100% у його капіталі, а фінустанову було докапіталізовано на 116,8 млрд гривень.

Коломойський просить суд визнати протиправними та скасувати рішення правління Нацбанку про зарахування ПриватБанку до категорії неплатоспроможних, рішення про затвердження пропозиції НБУ про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, а також рішення ФГВФО про введення тимчасової адміністрації в банку і делегування повноважень тимчасового адміністратора відповідного банку.

У цей час окружний адмінсуд Києва оголосив перерву в справі за позовом Коломойського. Наступне засідання відбудеться 18 квітня, воно пройде в закритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram